Skip to main content

AAAAA Nordic AB

AAAAA Nordic AB, eller 5A som vi kallas, grundades 1997 av Bo Nilsson. Bo har en diger meritlista och har varit anställd och/eller i styrelsen i små privata företag likväl som i stora multinationella börsnoterade företag. Han har startat ett antal företag.

Orsaken till starten av ytterligare en komponentdistributör var det faktum att den nordiska marknaden hamnade allt mer i händerna på multinationella företag med säte utomlands. Deras affärskultur och förståelse för de regionala olikheterna, vilka är många även inom de nordiska länderna, matchade inte kundernas. 5A är idag den svenska distributör med det största antalet lokalkontor i landet. Vi är lokala, tänker lokalt och agerar lokalt. Den största 5A marknaden är Sverige, men för vissa tillverkare agerar vi i hela Norden.

Med mycket duktiga medarbetare, de flesta av oss med elektronikutbildning och bakgrund, är vårt mål att hjälpa Dig som kund att hitta den optimala komponenten, till din design, baserad på prestanda, tillgänglighet och pris. Vi hjälper Dig också genom att, i rätt tid och till bästa pris, leverera komonenterna till Din dörr. Vårt lager finns i Vellinge, utanför Malmö, och är inhyst i "5A-huset" som byggdes 2011 och ägs av företaget.

Vi har en mycket platt organisation, som är glad om den får skämma bort Dig genom att ge dig snabba - mycket snabbare än Du förväntar Dig - och korrekta svar. Vi söker inte bara svaren bland de företag vi representerar utan vill alltid hitta den optimala lösningen för Dig.

Nu, efter mer än 20 år på marknaden, har många kunder upptäckt, att vara en 5A kund innebär att de är en stor och viktig kund hos en medelstor leverantör. Detta är mycket bättre än att vara en liten kund hos ett av de stora multinationella företagen.

Vi har givetvis högsta kreditvärdighet och har haft detta i många år.

Vi är glada om/när vi får erbjuda Dig vår kunskap, vårt nätverk och vår support. Tillsammans är vi starkare.